ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE YLSY TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE YLSY TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
  • ALKÜ YLSY Burs Koordinatörlüğü
  • 04 Ekim, 2019
ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE YLSY TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz ev sahipliğinde Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme (YLSY) tanıtım toplantısı düzenlendi.  

4 Ekim Cuma 2019 tarihinde İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz adına, Kurum YLSY Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aktar Küçükaslan katılırken, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Biriminden Uzman Yardımcısı Koray Şubaşı katıldı. 

Toplantıda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aktar Küçükaslan, devletin sağladığı burs imkânının önemine değindi. Kendisinin de Milli Eğitim Bakanlığının eski bursiyerlerinden biri olduğunu belirtirken, YLSY bursu sayesinde akademik hayata girdiğini söyledi. Ayrıca akademik hayata atılmak isteyen adaylar için yurtdışı deneyiminin önemine dikkat çekerken, doktora sonrasında vatana bunun karşılığını en iyi şekilde vermeleri gerektiğinin altını çizdi. 

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Birimi Uzman Yardımcısı Koray Subaşı ise öğrencilere 1929 yılında bu yana devletin sağladığı burs imkânının pek çok değerli ismin ülkemize hizmet etmesi noktasına katkı sağladığını belirtti. Öğrencilerin YLSY bursundan haberdar olmalarının önemine değinen Subaşı, “ALKÜ'de bulunan pek çok başarılı öğrenci var. Bizler bu konuda sizleri bilgilendirerek seçme havuzunu genişletmek, niteliğini artırmak ve gençlerimize fırsat eşitliği sunmak istiyoruz” diye konuştu. Öte yandan dünyanın en iyi üniversitelerinde tam burslu olarak yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen gençler için YLSY burs başvuru şartları ve süreçleri ile bilgi verdi ve YLSY ile ilgilenen öğrencilerin “https://yyegm.meb.gov.tr/” internet adresindeki duyuruları takip etmelerini önerdi.

Toplantı sonunda Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aktar Küçükaslan tarafından Uzman Yardımcısı Koray Subaşı katılımlarından ötürü teşekkür ederek, Alaaddin Keykubat Mührünü takdim etti.